reklam alanı

Uzaydan gelen gizemli sinyaller! Bilim insanları açıklamakta zorlanıyor

Avustralya’da keşfedilen ve her 6,5 saatte bir dönen ASKAP J1839-0756 adlı pulsar, mevcut bilimsel teorilere meydan okuyor.

Uzaydan gelen gizemli sinyaller! Bilim insanları açıklamakta zorlanıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sidney Üniversitesi’nden bilim insanları, uzayda şimdiye kadar gözlemlenen en yavaş pulsar sinyallerini tespit etti. Batı Avustralya’daki ASKAP radyo teleskobuyla keşfedilen ve "ASKAP J1839-0756" adı verilen bu pulsar, her 6,5 saatte bir dönüş yaparak radyo darbeleri yayıyor. Bu durum, bilim dünyasında büyük bir şaşkınlık yarattı.

Pulsarlar, yaşamının sonuna ulaşan dev yıldızların patlamasıyla oluşan nötron yıldızlarının manyetik kutuplarından güçlü radyo ışınları yaymasıyla bilinir. Ancak bu ışınlar genelde saniyeler içinde döner. Araştırmacılar, ASKAP J1839-0756’nın bu kadar yavaş hareket etmesine rağmen nasıl hâlâ radyo darbeleri yayabildiğini açıklamakta zorlanıyor.

Bilim insanları, “Bu kadar yavaş dönen bir yıldızın radyo darbeleri üretmesi, bildiğimiz nötron yıldızı teorileriyle çelişiyor,” dedi. Araştırmada, bu nadir yıldızın hem kuzey hem de güney manyetik kutuplarından Dünya’ya sinyal gönderdiği belirtildi. Keşif, Nature Astronomy dergisinde yayımlandı.

Uzaydan gelen gizemli sinyaller! Bilim insanları açıklamakta zorlanıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.